De kou komt langzaam maar zeker onze kant op, tijd om binnen aan de slag te gaan! Maar wil je je huis gerold of gespoten hebben?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor hun huis te laten spuiten, het gaat sneller en het resultaat is fantastisch. Indien spuiten tot de mogelijkheden behoort is dit een prima alternatief voor schilderen op de traditionele manier. Maar wat is het precies?

Spuitwerk kun je onderverdelen in airless of aircoat.

Bij een Airless verfspuit wordt de verf onder hoge druk (gemiddeld 200 bar) en zonder luchtmantel door een nauwe spuitopening geperst, hierdoor wordt de verf verneveld. Airless spuiten is geschikt voor grotere oppervlakken als wanden en plafonds zowel binnen als buiten.

Aircoat is een lucht ondersteund airless spuitproces, dit betekend dat het airless spuitsysteem word gebruikt in combinatie met een ander systeem dat lucht levert. Deze technologie maakt het mogelijk om coatings met minder druk te spuiten, hierdoor ontstaat een bijzonder zachte en fijne verneveling. Deze spuittechniek wordt gebruikt voor o.a. deuren, kozijnen, meubels en ander houtwerk. 

Met spuitwerk ben je verzekerd van egale muren, plafonds, en/of houtwerk.

Zorg dat je er gezellig bij zit deze winter en neem op tijd contact met ons op voor een vrijblijvende offerte !

Help, houtrot! Iedereen heeft er wel eens van gehoord maar wat is het nu precies? 

 Houtrot is simpel gezegd het schimmelen van hout. De schimmels voeden zich aan het hout en daar krijg je zwakke, rotte plekken van. Je herkent houtrot o.a. aan: 

    • Zachte en/of loslatende delen in het hout.
    • De verflaag laat los / bladert af of er ontstaan blaasjes onder.
    • Doordat het hout kan uitzetten gaan deuren en ramen klemmen.
    • Het hout is bruin of zwart verkleurd, dit is in ernstigere gevallen.

Controleer het schilderwerk jaarlijks door met de duim of een schroevendraaier in het hout te prikken,  door kwetsbare delen op tijd bij te laten werken voorkom je dat de houtrot ongemerkt meer aantast. Neem op tijd contact met ons op voor een vrijblijvende offerte !

Het mooie weer maakt zijn intrede, denk jij aan het onderhoud van je woning?  

Zo op het eerste gezicht lijkt het misschien wel prima maar als je goed kijkt zie je waarschijnlijk kleine beschadigingen, scheurtjes, blaasjes, verkleuring en/of houtrot die je woning ongemerkt flink aantasten.

Zorg dat je kunt blijven genieten van het mooie weer en neem op tijd contact met ons op voor een vrijblijvende offerte !

IMG_5867